Alla inlägg den 19 januari 2010

Av Hanne - 19 januari 2010 20:00

Idag har jag haft ytterligare promenader utan koppeldrag. Det känns så bra. Och flera hundmöten utan större gruff. Man kan undra vad som hänt.


Ikväll har jag tränat klicker med hundarna: 100 saker man kan göra med en låda. Det blev visserligen bara 4-5 saker de kom på men jag ska jobba på det. Topsy sköt till slut runt lådan, Sigge stod med 2 ben i den och Cleo lyfte upp den. Det är kul när hundarna själva får komma på vad de ska göra ock så klickar jag. Jag börjar få lite grepp om shaping (mycket litet grepp) Tog också fram targetpinnen för att se om de kom ihåg hur de ska göra med den. Det är många månader sedan vi jobbade med targetpinne. Alla 3 visste precis att de dutta med nosen på den.

jag ska träna in handen som terget också. Kan säkert komma till nytta någon gång.

Sedan klickade jag för markering på spårpinne och apportbock. Cleo lyfter spårpinnen och tittar på mig. Topsy ltar den i munnen men låter den ligga på golvet. och Sigge lägger tassen på den. Alla 3 hundarna tar apportbocken bra men håller inte en mikrosekund. Det blir nästa problem.

Det är också kul att se hur olika hundarna leker med oss. Med Cleo kan man vara ganska brutal men Sigge måste man leka mjukt och varsamt annars vill han inte vara med. Topsy älskar sina tennisbollar. men hon får bara in en.


Vad nöjd jag känner mig nu.

Ovido - Quiz & Flashcards